بسم الله الرحمن الرحیم
یافارس الحجاز ادرکنی الساعه العجل
از سخنان مولایمان امام امیرالمومنین علی علیه الاف السلام است (در نادرست بودن گمان کسی که اعتقاد داشت اندیشه معاویه رساتر و تدبیرش بهتر از آن بزرگوار است)
1 سوگند بخدا معاویه از من زیرکتر نیست، و لیکن او بی وفائى و خیانت کرده و معصیت و نافرمانى مى نماید (در هر امرى مکر و حیله بکار برده بعهد و پیمان پایبند نیست، از این رو نادانان تصوّر میکنند این از زیرکى و دانائى او است) 2 و اگر مکر و بی وفائى نکوهیده نبود (خداوند عذاب براى آن مقرّر نفرموده بود) من زیرکترین مردم بودم، ولى (بدانید که) هر مکر و بی وفائى گناهى است، و هر گناهى نافرمانى است، و روز قیامت براى هر عهد و پیمان شکنى پرچم و نشانهاى است که بآن شناخته می شود (گناهش آشکار بوده به آتش مى بردش) 3 و سوگند بخدا من غافلگیر نمى گردم تا در باره ام مکر و حیله بکار برند (چون همیشه بمکر و خدعه آنها آگاهم) و در سختى و گرفتارى عاجز و ناتوان نمى شوم (زیرا از همه کس تواناترم، ولى براى پیروى از دستور خدا و رسول از آنچه رضاى آنها نیست چشم مى پوشم، و این دلیل برترى و تواناترى رأى و اندیشه دیگرى از من نیست که او پیرو شیطان و هواى نفس بوده، و من در هر امرى خدا را در نظر مى گیرم).
درباره این سایت